19. lokakuuta 2017

Pakotettu sydän

"Jos tehdään tarkempaa pakottamista käytetään pikipataa, jossa metallisessa astiassa hiekkaa jonka päälle sulatettu pikiseosta. Piki seos sulatetaan kauttaaltaan hiekan päälle ja astian reunoihin kiinni. Pakotettava levy pitää olla hehkutettu, jotta pakottaminen on mahdollista. Pakotettava levy kiinniteään lämpimään pehmeään pikeen ja annetaan jäähtyä. Ja näin voidaan pakottaa kunnes metalli on tullut kovaksi ja metalli täytyy hehkuttaa. Piki voi palaa helposti, joten lämmittäminen pitää tehdä varoen. Kun piki on pehmeää pakotetun levyn saa irti ja hehkutettua, jonka jälkeen se voidaan uudelleen kiinnittää pikeen ja jatkaa pakottamista.
Pakottamisessa käytetään erilaisia vasaroita tavoitteen mukaan. Piessä pakottaessa yleensä käytetään pakotus vasaraa ja punsseleita. Punsselit ovat lyhyitä terästankoja, joiden toinen pää on muotoiltu eri käyttötarkoituksia varten. Useasti seppä on itse tehnyt punsselinsa tarpeen mukaan tarkkaan tai suurempiin töihin."

Sydän pikipadassa. (Molemmat puolet)

Valmis riipus raeistutettujen cubic zirkonioiden kera. Riipuslenkit takana pohjalevyssä.Aiemmin tekemäni samankaltainen sydänriipus (ei pakottamalla tehty) löytyy tästä blogipäivityksestä: Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti