8. lokakuuta 2017

Erasmuksen matkalla Firenzessä osa2Firenze, Italia

 
Kultasepänliike Ponte Vecchiolla
Liittyen Erasmuksen Workshoppiin, johon osallistuin syksyllä 2016 Sheffieldissä, pääsin muutaman muun oppilaan kanssa tekemään yhteenvetoa Erasmuksen projektista yhteen projektiin osallistuneista kouluista; Liceo Artistico di Porta Romanaan, Italian Firenzeen.
Suomesta meitä lähti kaksi opettajaa ja oppilasta (minä sain edustaa Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitosta ja muut Ikaalisten Ikataa) ja Sheffieldin Collegesta tuli myös kaksi oppilasta ja muutama opettaja.
Ensimmäinen kirjoitukseni käsitteli italialaisten koulua ja tämä toinen matkaa yleisesti.

Majapaikkamme sijaitsi Via dei Maccilla, toisella puolen Arno-jokea kuin italialaisten koulu. Kuljimme matkan koululle kävellen ja ylitimme Arnon Ponte Vecchiota, eli Vanhaa Siltaa pitkin.

"Ponte Vecchio on keskiaikainen Arno-joen ylittävä silta Firenzessä Italiassa. Sillan suunnittelivat Neri di Fioravante ja Taddeo Gaddi ja se rakennettiin vuosina 13351345. Silta on suosittu nähtävyys, koska sillä on molemmin puolin paljon myymälöitä, etenkin kultasepänliikkeitä.
Ponte Vecchio, "Vanha silta", on nimensä mukaisesti Firenzen vanhin silta ja ainoa, jota ei räjäytetty toisen maailmansodan aikana. Sillalla työskentelivät alkuaikoina teurastajat, nahkurit ja sepät, mutta hajun ja metelin vuoksi heidät häädettiin vuonna 1593. Tilalle tulivat kultasepät, joita sillalla edelleenkin pitää kauppaansa useita. Keskellä siltaa on myös Firenzen kuuluisimman kultasepän Benvenuto Cellinin (1500–1571) rintakuva."
[Wikipedia]


Ponte Vecchio
 Jos selaat blogia yleisnäkymässä, näet lisää kuvia klikkaamalla Lisätietoja alta.

Kultasepänliikkeitä ennen avaamisaikaa.

 Palazzo Pitti ja Giardino di Boboli


"Palazzo Pitti on renessanssipalatsi Firenzessä, Italiassa. Se sijaitsee kaupungin jakavan Arno-joen eteläpuolella, lähellä Ponte Vecchiota.
Palazzo Pittiä alettiin rakentaa vuonna 1458. Pankkiiri Luca Pitti halusi itselleen näyttävän palatsin, joka osoittaisi hänen olevan mahtavampi kuin Firenzeä hallitseva Medici-suku. Palatsin suunnittelijaksi valittiin Bernardo Buontalenti, joka oli aiemmin työskennellyt Mediceille. Pittin suku köyhtyi kuitenkin palatsin valmistumisen jälkeen, ja lopulta he joutuivat myymään palatsin Medicin suvulle vuonna 1549.
Cosimo I de’ Medicin vaimo Elisabeth Toledolainen tilasi arkkitehti Ammannatilta palatsin laajennuksen ja näyttävän sisäpihan suunnitelmat. Palatsista tehtiin Toscanan suurherttuakunnan hallintokeskus. Seuraavina vuosisatoina palatsia laajennettiin huomattavasti. Medicien jälkeen se kuului Lothringenin suvulle, ja kun Firenze oli lyhyen aikaa Italian pääkaupuni, Savoijin kuningashuone hallitsi tästä palatsista käsin.
Nykyisin Palazzo Pittissä toimii kahdeksan eri museota, joista ehkä tärkein on Galleria Palatina, jossa on näytteillä lukuisia Medici-suvulle kuuluneita taideaarteita renessanssin ja barokin ajoilta.
Palatsin takana on suuri puisto, Giardino di Bóboli."
[Wikipedia]

Menimme oppilaiden kesken tutustumaan koulun vieressä sijaitsevan Palazzo Pittin puutarhaan.

Kuvassa keskellä Palazzo Pitti.
Palazzo Pitti

Muraali (Grotta di Buontalenti)
Puutarhassa oli kilpikonna.
Näkymiä puutarhasta.
Giardino del Cavaliere ja Posliinimuseo.

Patsaita
Pionit

Kaarnaa

Voiko käydä Italiassa syömättä gelatoa?
Minä, Samantha ja Kedisha Sheffield Collegesta sekä Jeba Ikatasta.
  

Aiempia kirjoituksia Erasmuksesta:
Sheffieldiin
Retki Chatsworthiin
Workshop 
Erasmuksen matkalla Firenzessä osa1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti