23. joulukuuta 2016

Manttelisormus

Manttelipossu


Possusormus
Ensimmäisiä töitämme koulussa kesäloman jälkeen oli manttelisormus. Se oli hyvin haastava sormus, jonka tekeminen koostuu monesta vaiheesta ja vaatii paljon vasaroimista ja osien sovittamista toisiinsa.
Itse jouduin tekemään sormusrungon kahteen kertaan, koska ensimmäisellä kerralla putken sovittaminen sormuksen sisälle ei onnistunut.
Toisella kerralla en jaksanut enää pyöristää sormusta niin paljon kuin olisi kuulunut, vaan jätin sen vähän suipommaksi, jolloin se muistutti kovasti possua. Näin syntyi manttelipossu. :)


Mikäli selaat blogin yleisnäkymää, jossa näkyvillä on vain ensimmäinen kuva, klikkaa Lisätietoja alta, niin näet kuvia possun valmistamisesta, sekä erityisen joulutervehdyksen!Ensin sahasin valssaamastani hopealevystä kaistaleen, jonka sitten taivutin.

Juotin rungon kiinni ja sahasin päätä matalammaksi. (Barbien alavartalo?)Pyöristin sormusta vasaralla ja pallopunsseleilla.


Sitten runkoon piti sovittaa sisälle putki. Tämä oli haastava vaihe. :/


Putki juotettuna sisälle. Ylimääräiset sahattu pois.


Runko numero kaksi näytti possulta. Siispä lisäsin korvat.


Lisäsin possulle sieraimiksi kaksi vaaleanpunaista zirkoniaa.


Ennen kivien istutusta tein possuun tekstuuria vastakeilaporanterällä.


Istutin zirkoniat rakeilla. Raeistutusta pitää vielä harjoitella.


Possu alkaa olla jo joulutunnelmissa.

Possu leipoo.

Oikein hauskaa joulua! :)3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Manttelisormus on ollut lähinnä tekninen harjoitus, eikä sille ole suuremmin ollut muuten kysyntää, joten opettajatkin olivat kohtalaisen innostuneita käytännön sovelluksesta. :D

      Poista
  2. Tää oli kyllä huippu idea, manttelipossu, hehehee...

    VastaaPoista