5. tammikuuta 2018

Hartsikorut

Kiinnostuin hartsikoruista löydettyäni alennusmyynneistä kirjan 'Upeat, helpot hartsikorut' (Heidi Boyd).

Tilasin hartsin Figulukselta
"Lasimaisen kaunis hartsi on koruntekijän unelma. Hartsin avulla voit tehdä koruja materiaaleista, jotka eivät tavallisesti kestä käyttöä: miltä kuulostaisi esimerkiksi persoonallinen riipus vanhasta mustavalkoisesta valokuvasta, korvakorut nuottivihosta tai värikäs sormus nonparelleista? Yhtä hyvin materiaalina voi käyttää kangasta, postimerkkiä tai kaunista kiveä. Hartsin kirkas ja kestävä pinta korostaa korun värejä ja tuo yksityiskohdat upeasti esiin.Aiemmin hartsikorujen valmistus on ollut mahdollista vain ammattilaisille, mutta nykyiset helppokäyttöiset ja hajuttomat hartsit sopivat myös harrastajille. Upeat, helpot hartsikorut tarjoaa 25 ohjetta, joissa neuvotaan vaihe vaiheelta luomaan ihastuttavia ja persoonallisia koruja itselle tai lahjaksi." LinkkiAjatus oli kiehtova ja tiesin, että pystyisin yhdistämään hartsikorujen tekemisen kultasepänalan opintoihinin.

Kirjassa kerrottiin, että Susan Lenart Kazmerin Ice resin olisi laadultaan parhaimpia koruihin soveltuvista hartseista, joten päätin tilata sitä itselleni.Vasemmalla hartsin sisään on laitettu verensokerimittarin sensori ja oikealla simpukka.

Tehtyäni muutamia kokeiluja itsekseni, päätin ilmoittautua kansalaisopiston hartsikorukurssille ja katsoa, josko voisin oppia siellä jotain uutta aiheesta tai saada uusia ideoita.
Oli mukavaa, kun kurssilla sai kokeilla vertailun vuoksi eri hartsia ja erilaisia ideoita, mitä kaikkea sinne hartsiin voi laittaa (kuivattuja kasveja, glitteriä, simpukoita, valokuvia yms.) ja miten ne reagoivat (jotkut muoviset tavarat esim. saattavat osittain sulaa).
Jälkikäteen olen huomannut, että kurssilla käytetty hartsi on saanut hopean tummumaan, kun taas Ice resin ei toistaiseksi ole vaikuttanut hopean sävyyn millään lailla.
Hartsia käyttäessä on hyvä suojata kaikki paikat (sanomalehdillä tai leivinpaperilla) ja varoa hartsin joutumista myös sormiin, koska se jämähtää samantien.

Kurssilla käytetty kirkas polyesterihartsi ja kovettaja
Hartsikorukurssin tuotoksia
Hartsia voi valaa erilaisiin muotteihin. Tässä joitakin kokeiluja.
Jos hartsiin jää teräviä reunoja, niitä voi hioa karhealla hiekkapaperilla.
Korvakoruissa käytetty vanhoista korteista leikattuja ruusun kuvia ja värjättyjä akaattihelmiä.
Ruusukorut menivät äidille. :)
Hevoskorvakorut kuukivijäljitelmähelmillä.
Löytämäni neliapila hopeakehyksissä. Kiinnitin hartsikiekon alakautta painamalla pohjan kiinni rakeilla.
Hyvää uutta vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti