21. lokakuuta 2016

Sheffieldiin

Osallistuin Erasmuksen 4 E's (Entrepreneurship, Education and European Exchange) (eli yrittäjyys, koulutus/sivistys ja eurooppalainen vaihto) -projektiin, johon kuului viikon workshop (ryhmätyökurssi) Sheffieldissä Englannissa.Lennettiin KLM:llä.
Meitä osallistui 2 lavasterakennus-opiskelijaa ja kaksi kultasepänalan artesaani-opiskelijaa Sastamalasta, Tyrvään Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta sekä 3 kädentaitojen ohjauksen artesaani-opiskelijaa, 1 korusuunnittelun ja –valmistuksen artesaaniopiskelija, 1 sisustuslasi-artesaani-opiskelija ja 1 sisustustekstiili-artesaani-opiskelija Ikaalisten Ikatasta (Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos).
Muita Workshoppiin osallistuvia kouluja olivat Sheffield College Isossa-Britanniassa, jonne olimme matkalla sekä Liceo Artistico di Porta Romana Italian Firenzestä. 
 

 Lähdettiin puoli kahden maissa yöllä Tampereelta ajamaan kohti Helsingin lentokenttää, mistä lensimme ensin Amsterdamiin ja jatkoimme sieltä matkaa Manchesteriin.
Manchesterista ajoimme junalla Sheffieldiin. 

William's Serviced Apartments
 Majapaikkamme (William's Serviced apartments, Snig Hill) oli tiilirakennuksessa, missä asuntoja sijaitsi eri tasoissa. Kuusi tytöistä majoittautui yhteen asuntoon ja loput (kaksi opettajaa mukaanlukien) yksittäisiin kahden hengen asuntoihin. Myös italialaiset asuivat samassa paikassa.
Minä ja kolme muuta tytöistä päädyimme kiinalaiseen syömään, missä Laura pyysi syömäpuikkoja. Elisa sanoi, että hänkin voisi ottaa, joten Laura huusi tajoilijan perään "Bring two!" Tarjoilija toi vain yhden parin syömäpuikkoja. Ajatteli kai, että sekopäiset turistit luulevat, että hän muuten olisi tuonut vain yhden puikon...

Seuraavana aamuna lähdimme ostamaan kulkuvälinelippuja, joiden kanssa voisimme kulkea Sheffieldissä koko viikon. Päädyimme ostamaan ne tramista eli raitiovaunusta. Lipuntarkastaja ehti myydä liput koko joukolle juuir ajoissa ennen kuin jäimme pois kyydistä. Pysäkiltä kävelimme Sheffield Collegelle, Livesey Streetille.Minä, Rumesh ja Caterina puutarhuroimassa.
 Ensimmäisenä meidät jaettiin 3-5 hengen ryhmiin, joissa oli oppilaita kaikista kolmesta maasta ja meidät lähetettiin tekemään bondaustehtävää, jossa miedän piti ottaa tabletilla ryhmästämme kuvia tekemässä erilaisia asioita, esim. kuva, jossa oli "ryhmänne suomalainen näyttämässä siltä kuin hänellä olisi jäätävän kylmä, uuden kahvilan edessä olevalla penkillä", "3 ryhmän jäsentä puutarhuroimassa puutarha-osaston luona" tai "selfie henkilöstön jäsenen kanssa tarvikehuoneen edustalla". Näin saimme tutustua toisiimme ja opimme samalla paikkoja.
Minun ryhmääni (Cookie Crew!) kuuluivat britit Yasmin ja Rumesh sekä italialainen Caterina.Tämän jälkeen lähdimme retkelle. Meidän oli tarkoitus käydä Graves Galleryssa, mutta koska oli maanantai, se olikin suljettu. Menimme sen sijaan Winter Gardeniin (talvipuutarha), missä sijaitsevassa Millennium Galleryssa oli esillä John Ruskinin kokoelma ja 'Metalwork in Sheffield'-näyttely.


Kvartseja John Ruskinin kokoelmasta.

Kulho kilpikonnakeitolle (1800). Muistuttaa kovasti Brilliant-näyttelyssä näkemääni kulhoa.

1997 Sheffieldin kaupunginvaltuusto antoi 37 sepälle vapaat kädet tehdä minkälaisia aterimia he vain halusivat. Tämän haarukan on valmistanut Stella Campion.


Chiara Betin Commedia dell' Arten inspiroima naamio-sormus.Retken jälkeen brittien opettaja Andy näytti meille tien pubiin nimeltä Sheffield Tap, missä joimme lasilliset. Sitten meidän oli tarkoitus käydä perienglantilaisella fish & chips-aterialla (ja osa kävikin), mutta me päädyimmekin syömään meksikolais-italialaiseen ravintolaan.
Jossain vaiheessa ateriaa eräs seurueemme jäsen kävi vessassa, koska häntä nauratti liikaa.
Paula: "Tenan pitäisi sponsoroida meitä."
Jonkin ajan kuluttua Marika kysyy: "Kuka se Pena on?"
Olemme nyt virallisesti Pena's ladies.
3 kommenttia:

  1. "olisi tuonut vain yhden puikon..." Hahahaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman nauratti. :D Pieni hysteriakin saattoi olla päällä, kun emme olleet nukkuneet pieniä torkkuja lukuunottamatta koko yönä.

      Poista