21. lokakuuta 2016

Retki Chatsworthiin

Maisema bussimatkan varrelta.

Aamulla lähdimme koululta bussilla retkelle Chatsworthin kartanolle.
Bussin ikkunoiden ohi vilahteli ihania maisemia ja rakennuksia, joita moni yritti kuvata. Bussissa saattoi kuitenkin kuulla usein toistuvan huudahduksen "meni jo!", kun jokin kohde oli taas ehtinyt mennä ohi.



Chatsworth

 Chatsworthilla lähdimme ensin oppaan opastamana kierrokselle puutarhaan, missä opas kertoi patsaista, joita oli asetettu esille kartanon maille.



Emily Young: Red Mountain Head
Charles Hadcock: Folium
Giorgio de Chirico: Hector and Andromache



Lynn Chadwick: Black Beast

Joana Vasconcelos: Fruit Cake

Cristina Iglesias: Habitacíon Vegetal XV (Doble Pasaje)
Charles Hadcock: Hexad III
Richard Hudson: Tear



Zaha Hadid: Lilas





Kun patsaskierros oli ohi, meillä oli hetki aikaa, ennen kuin oli tarkoitus mennä kiertämään sisälle kartanoon. Päätimme mennä ensin kivipuutarhaan, josta minä, Laura, Paula, Jade ja Marika jatkoimme hiilitunnelin läpi labyrintille.



Hiilitunneli



Passiflora-kuviointia penkissä.

Labyrintti

Labyrintista tullessamme sateli.


Kun pääsimme lahjatavaramyymälälle, oli aikaa mennyt jo niin paljon, ettemme ehtineet enää sisälle taloon, koska oli jo lähdettävä seuraavaan kohteeseen, David Mellorin Design museoon.


Timo Sarpanevan pata.
Matkan varrella näkyi peuroja ja runsaastifasaaneja.
Design museossa ei sitten ollutkaan paljoa nähtävää ja siellä jäi runsaasti ylimääräistä aikaa, jonka varmaan jokainen olisi mielellään käyttänyt Chatsworthissa.
Löytyi Design museosta sentään vähän suomalaistakin muotoilua.






David Mellorin suunnittlemat liikennevalot.



Ajoimme bussilla takaisin koululle, sieltä raitiovaunulla Castle Squarelle ja kävimme majapaikassamme haukkaamassa vähän jotain ennen illan luentoa Sheffield Hallam Universityllä.
Luennon "Stars on Starting Out" puhujina olivat savenvalajat Victoria Claire Dawes ja Kate Malone. He puhuivat urastaan sekä uran aloittamisesta taiteellisella alalla.







Edellinen kirjoitus: Sheffieldiin


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti