19. huhtikuuta 2016

Työssäoppimispäiväkirja - Osa 7

Kieloriipus


Tein koruun hieman kuperan muodon.
Tänään luokkakaverini Tomi kävi vierailemassa Jyrkin pajalla työssäoppimisohjaajansa Henna Kallionkielen kanssa. Henna puolestaan on itse ollut opiskeluaikoinaan Jyrkillä Tampereen Kulta- ja Jalokivipajalla työssäoppimassa, eli samassa paikassa kuin minäkin.

Sain tänään myös valmiiksi kieloriipukseni. Saatuani edellisen suunnitelmani valmiiksi, sain valita heti seuraavan kiven vitriinistä ja suunnitella korun sen ympärille. Valittuani pyöreän maasälvän, mielessäni syntyi kielo, jonka kukkavarsi olisi ympyrän ulkokaari.
Jälkikäteen ajatellen, jos olisin lähtenyt liikkeelle kieloajatuksesta, enkä kivestä, olisin kuitenkin käyttänyt eri kiveä. Todennäköisesti karneolia, joka on samanvärinen kuin kielon marjat.
Muutenkin tehdessä tuli vastaan asioita, joita en ollut osannut suunnitellessa ottaa huomioon. Esimerkiksi se, että reikä keskelle olisi kannattanut sahata vasta sen jälkeen, kun olin muotoillut palan kaarevaksi, koska korun pyöristyessä reikä venyi, jolloin kielon kukat ja lehdet eivät enää yltäneet istukkaan kunnolla. Sain hieman venytettyä niitä istukkaa kohti, mutta kaikesta huolimatta  juotokset jäivät hieman heppoisiksi. Tästä syystä pari juotosta irtosikin kiveä istuttaessa, mutta Jyrki kiinnitti ne uudestaan laserilla.
No, tämä oli vasta prototyyppi ja opin taas paljon uusia asioita. :)


Klikkaa 'lisätietoja' nähdäksesi loput kuvat:







Arja Karvisen hioma maasälpä tekemässäni istukassa.

Muotoilin korua kuperaksi. Pyöristin hieman myös kielon kukkia.

Osat yhdessä.

Jyrki laseroi takaisin kiinni pari istuttaessa irronnutta juotosta korun takana. (Mustat kohdat.)

Valmis koru.




Työssäoppimispäiväkirja - Osa 1
Työssäoppimispäiväkirja - Osa 2
Työssäoppimispäiväkirja - Osa 3
Työssäoppimispäiväkirja - Osa 4
Työssäoppimispäiväkirja - Osa 5
Työssäoppimispäiväkirja - Osa 6

3 kommenttia: